HTML

Friss topikok

Linkblog

MashCulture

Színes, Érdes, Keserűen kényes, Hűvös, Bimbós, Meseszerű, Valós; Pálcikán a Gömb, Nyikorog a Gumi, Csavarral feszíti szét a többi; Selymes Bűz a Kovácsoltvas Fedél alól, Rémes ölelés, a templom Harang hangol...... Szólj hozzá, a tied is.

Utolsó kommentek

Címkék

2007.12.10. 17:36 ArtDeco

4. Megijedve

Furcsán élni a hétköznapokat izgalmas dolog. Érdekes azt gondolnia egy zenész-képzőművésznek, hogy izgalmas betű a 'g', mégpedig a kis gé. És izgalmas ezzel a fél mondatával megismermi belső énje kimondatlan szegletét is. Igen, a minap volt vele egy interjú a tévében. Nagyon tetszett. A hangulata. Elgondolkodtató, nyugodt, fantázia-világban zajló, misztikus és kedvesen valós. Mindig is szerettem az ilyen műsorokat. Eleve furcsa volt, hogy miért ragasztott a képernyő elé. Miért éreztem úgy, hogy tudnom kell, kiről van szó... Igen, kell a személyisége is hozzá, de ne feledkezzünk meg a stílusról, amivel körítve volt. Passzolt a kettő. És egy-két ilyen mondata (nem tudom, akarva vagy akaratlanul) magába engedte azokat, akikről valószínűleg azt sem tudja, hogy vannak. Mint én is. És ez izgalmas.
Érdekes dolog hinni az ezotériában. Én mint a mindenre választ kereső és választ tudni akaró, a logikus magyarázat nélkül élni nem tudó elhiszem és hiszem. Hiszek benne, mert logikus, hiszem, mert erős és hiszem, mert bizonyít. Mindig, mindennel. Csak nem szabad leragadni egy-egy pontján. Léteznek fanatikusok. A szónak a nem radikális értelmében. Akik leragadnak egy ponton. Számmisztika. Mécses. Hathorok. És ennyi. Grafológia. És ennyi. Kártya. Horoszkóp. Homeopátia. Feng shui. Aura. Buddhizmus. Kereszténység. Szellem.
Én nem ragadok le egyiknél sem, sőt, elismerem, nem is ismerem őket. Ahhoz tanulmányozni kellene. De hiszem őket. És érzem őket. Miért ne lehetne összeilleszteni mindezeket? Nem lehet, hogy minden egyből táplálkozik. Netalán Egyből? Érdekes megtapasztalni azt, hogy nem csak anyagi világ van. Mert meg lehet tapasztalni. Ahogy egy híres külföldi biológus-kutató mondta, hibás úgy gondolkodnia egy kutatónak, hogy ha megértette a fehérjék működésének elvét és ebből le tudja vezetni a élet folyamatát, akkor már azt is elhiszi, hogy tudja, hogyan működik az élet.
Nekem ez a mondat mondja azt, hogy igen, hiányzik még valami. Kinek a vallás, kinek a tudomány, kinek az önmagába vetett bizonyossága adja ezt meg. De valahol minden egyből táplálkozik. Talán az ezotériával kapcsolatban annyi a különbség, hogy a hozzáértőbbek előtt nyitott könyv lehet egy másik ember. És talán sokaknak ez a részmisztő és elidegenítő tőle. Talán csak várni kell egy kicsit. Hogy merjük felvállalni azt, amit gondolunk. Hogy merjünk saját magunk lenni. Hogy merjünk változtatni álláspontunkon és ezt kimondani is.

Szólj hozzá!

Címkék: élet ezotéria hit izgalmas fantázia válaszok


A bejegyzés trackback címe:

https://mashculture.blog.hu/api/trackback/id/tr15259371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása